log in

JZU Bolnica: Obilježena krsna slava Sveti Vračevi Kozma i Damjan /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za bijeljinsku Opštu bolnicu "Sveti Vračevi" protekla godina bila je rekordna po broju pregleda, operacija i hospitalizovanih pacijenata, izjavio je direktor ove ustanove Siniša Maksimović povodom proslave krsne slave - Svetih vračeva Kozme i Damjana.

Maksimović je naveo da je u prethodnom periodu Bolnica osnažena kadrovski i organizaciono. "Najveće je bogatstvo to što imamo veliki broj kolega koji su došli sa usmjerenih i osnovnih specijalizacija uz sve ono što imamo u novoj, savremenoj bolnici", rekao je Maksimović novinarima nakon čina lomljenja slavskog kolača. 

On je podsjetio da bijeljinska bolnica ima najsavremeniju opremu kada je riječ o ustanovama ovakovg tipa u Republici Srpskoj i napomenuo da se ovakav trend izgradnje savremenih bolnica nastavlja s obzirom na izgradnju nove zgrade Bolnice Istočnom Sarajevu, te na završetak radova na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. 

On je dodao da se u bijeljinskoj bolnici rade najsavremenije, napredne, hirurške i dijagnostičke metode. 

Maksimović je napomenuo da je u bijeljinskoj bolnici, zajedno sa kolegama iz Kliničkog centra Srbije, urađena intervencija na hroničnim i teškim promjenama krvnih sudova srca, što je prvi put rađeno ove godine u junu. 

"U kontinuitetu radimo, u našoj sali za kateterizaciju i interventnu kardiologiju sa kolegama sa Instituta za kardiovaskularne bolesti. Unaprijedili smo i rad na našem hirurškom odjeljenju, a pripremamo se za neke savremenije laporoskopske operacije iz oblasti abdominalne i vaskularne hirurgije, ali i na drugim odjeljenjima počev od otorininolaringologije, oftalmologije, internog odjeljenja ...unapređujemo i poboljšavamo kvalitet rada", rekao je Maksimović. 

On je ponovio da se zaposleni u ovoj bolnici edukuju i usavršavaju, te da je saradnja sa Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske u Banjaluci, te bolnicama u Srpskoj i sa kolegama sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i sa Kliničkog centra Srbije, veoma dobra.

Društvene mreže