log in

Zarić: Bez obnove sela nema razvoja Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Suša je napravila ogromnu štetu poljoprivrednicima i ostavila je teške posljedice po dohodak proizvođača u Srpskoj, a resorno ministarstvo nije na adekvatan način reagovalo mjerama za ublažavanje posljedica suše stava su u Partiji demokratskog progresa.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije izjavio predsjednik programskog savjeta za poljoprivredu PDP-a Mlađan Zarić poljoprivrednike očekuje novo razočarenje i to kako kaže zbog toga što će iznos srestava u agrarnom budžetu i u narednoj godini ostati na istom nivou, odnosno 60 miliona maraka. U PDP-u ovo ocjenjuju nedopustivim i predlažu da se za podsticanje poljoprivredne proizvodnje u narednoj godini izdvoji iznos od 120 miliona maraka.

Đuro Stanojević predsjednik programskog savjeta za energetiku ove partije istakao je danas da je stanje u Elektroprivredi Srpske veoma loše te da su iskazani veliki gubici u ovoj oblasti, pa je evidentno navodi da već nekoliko mjeseci pojedina zavisno elektro distributivna preduzeća ne izmiruju svoje obaveze prema državi. On ocjenjuje da se vještački prave pozitivni rezultati poslovanja kao i to da Elektroprivreda nije u gubitku.

U PDP – u su stava da Elektroprivredu treba postaviti na zdrave osnove kako bi bila okosnica razvoja Republike Srpake.

Društvene mreže