log in

Pronađena oprema za ilegalnu proizvodnju cigareta /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Policija je kod lica u Šamcu čiji su inicijali M.M. pronašla opremu za proizvodnju cigareta i 53.800 ručno napunjenih cigareta, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

U ovoj akciji pronađeno je i 1.358 kilograma duvana u listu, 133 kilograma rezanog duvana, 250 kilograma duvanske sirovine "strips" i mašina za rezanje duvana i pakovanje cigareta. Pripadnici Policijske uprave Bijeljina su u saradnji sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M. na području Šamca. 

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Suda BiH s ciljem dokumentovanja krivičnog djela nedozvoljeni promet akciznih proizvoda i nedozvoljenog skladištenja robe. Prilikom pretresa u jednom od objekata pronađena je oprema za preradu duvana i duvanskih proizvoda, kao i proizvodnju cigareta, a dva lica zatečena su u proizvodnji. Iz policije navode da se preduzimaju istražne radnje na dokumentovanju ovog djela i da će izvještaj protiv dva lica biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Društvene mreže