log in

Putari spremni za zimsku sezonu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kako bi dočekali spremno zimsku sezonu, bijeljinsko preduzeće “Komunalac” je već u sptembru mjesecu izvršilo sve pripreme za realizaciju aktivnosti u zimskim mjesecima. Obezbijeđena je radna snaga, mehanizacija I dovoljne količine abrazivnog  materijala.

Isti apel je uputila I Komunalna polcija, naime, iz Gradske uprave ranije su upozorili na obavezu građana da ispred svojih objekata, po trotoarima, redovno čiste snijeg. Ova obaveza važi i za sva pravna lica koja su dužna da ne dozvole nakupljanje snijega ispred svojih objekata. Gradska Komunalna policija najavila je da će kontrolu ovih poslova podići na  viši nivo te upozorila da će sankcionisati svakog neodgovorno pravno ili Fizičko lice, jer kako tvrde iz Komunalne policije to im je u narednom periodu  jedna od prioritetnijih aktivnosti.

Nakon što je tender sproveden sa Gradskom upravom, oko održavanja gradske zone u zimskim uslovima, poznat je iznos koji sleduje bijeljinskom Komunalcu za aktuelne radove tokom zimskih mjeseci, riječ je o cifri od oko 25.000 maraka, što prema procjeni rukovodstva preduzeća  Komunalac nije dovoljno, pa su prinuđeni da koriste I vlastita sredstva, kako bi sve aktivnosti na vrijeme bile realizovane.

Na svim magistralnim i regionalnim putevima u Semberiji i Majevici saobraćaj se odvija bez zastoja, ali nešto slabijim intenzitetom, potvrđeno je u  preduzeću "Bijeljina-put". Mreža od 330 kilometara magistralnih i regionalnih puteva redovno se čisti, od  kada je počeo prvi snijeg, a mehanizacija je  na terenu. Abrazivnog materijala, sada, ima dovoljno, a stanje na terenu se prati.

Snijeg koji je napadao tokom vikenda donio je radost najmlađima, koji su uživali u sankanju i grudvanju, međutim odraslima je u nekim područjima Srpske  zadao glavobolje zbog otežanog saobraćaja i nestanka struje. Na području Semberije, za sad nema otežanog saobraćaja, jer je stanje na putevima pod kontrolom, a prema prognozi meterologa Republičkog meteorološkog zavoda RS, ne očekuje se porast snježnog prekrivača I pored slabog snijega koji će mjestimično padati I u narednim danima.

Društvene mreže