log in

Saradnja Crkve i države za dobrobit svih ljudi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nakon sastanka sa Srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije izjavio je da je posjeta Ivanića eparhiji veliki blagoslov, izraz zajedništva, ljubavi i povjerenja, te izraz nemanjićkog principa sinfonije koji ćemo kako je naglasio graditi u Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Saradnja Crkve i države je prisutna s tim da Crkva ističe episkop Fotije ukazuje na duhovne probleme srpskog naroda, dok su naglašava državne institucije tu da narodu pomognu u zemaljskim okvirima.

I Srpski član Predsjedništva upoznao je episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija sa  svojim pogledima na kako je rekao trenutne prilike u Bosni i Hercegovini, ali i na obavezu Crkve i države da čuvaju identitet srpskog naroda u cjelini, naročito srpskog naroda koji živi na prostoru FBiH.

Ne očekujemo ništa drugo naglasio je Ivanić od onoga što je kako je rekao već urađeno sa Islamskom vjerskom zajednicom i drugim vjerskim zajednicama.

Ivanić je izrazio stav da je najbolje kada postoji neka vrsta jedinstva između vlasti i Srpske pravoslavne crkve jer u tom slučaju napominje i narod ima osjećaj sigurnosti i stabilnosti.  

Društvene mreže