log in

Mladi socijaldemokrati proslavili 26. rođendan Srpske /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bijeljini su danas, povodom Dana Republike, Mladi socijaldemokrati položili vijenac na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu i dijelili "Pasoš Republike Srpske" građanima na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

"Ove pasoše smo sami napravili, u njima je predstavljeno 12 turističkih obilježja Srpske. Cilj nam je da tako promovišemo sve ljepote koje imamo u Republici", rekao je zamjenik predsjednika Republičke organizacije Mladih socijaldemokrata Aleksandar Đurđević. 

Đurđević je dodao da ovu akciju mladi SNSD-a danas realizuju u svim opštinama i gradovima Srpske. 

Predsjednik Gradskog odbora Mladih socijaldemokrata Goran Janjić rekao je da ova organizacija nastavlja sa tradicijom obilježavanja 9. januara, Dana Republike, koji se slavi iz ljubavi prema otadžbini, a ne iz inata. 

"Mi, mladi, moramo nastaviti da branimo ono što su naši očevi stvorili i sačuvali - državnost koju smo unijeli u državnu zajednicu BiH, budući da je sve više pokušaja da ta naša državnost bude osporena, a samim tim nam se osporava i nacionalni identitet", naglasio je Janjić. 

On je rekao da je danas posebno važno poslati poruku mira i pozvati mlade iz Federacije BiH da čestitaju Dan Republike Srpske, kao i da ne osporavaju njegovo proslavljanje. 

"Svi zajedno treba da pokušamo da izgradimo bolje međuljudske odnose na ovim prostorima. To možemo jedino uzajamno se priznavajući i poštujući", kaže Janjić. 

Građanima Bijeljine tokom proslave su dijeljeni i kolačići sa tematskim obilježjima Srpske, kao i kuvano vino

Društvene mreže