log in

Premijera filma "Kod prijateljstva" u četvrtak u Bijeljini

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Premijera dokumentarnog filma o životu mladih pokoljenja Rusije i Republike Srpske pod nazivom "Kod prijateljstva" biće organizovana u četvrtak, 11. januara u Bijeljini.

Prvo predstavljanje ovog filma u Republici Srpskoj biće u Kulturnom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini u četvrtak u 18.00 časova, najavili su organizatori. 


Režiser filma "Kod prijateljstva" je Nadežda Žerebilo, a snimatelj je Anton Babič, koji će prisustvovati premijeri u Bijeljini. 

U ovom jednoipočasovnom filmu predstavljen je život djece uzrasta od 14 do 16 godina iz Rusije i Republike Srpske koja su se, boraveći jedni kod drugih u posjeti, upoznali o istoriji i kulturi bratskih zemalja. 

Film, koji je ove godine sniman u Rusiji i Republici Srpskoj, premijerno je prikazan nedavno u ruskim gradovima Azovu i Armaviru. 

Film je urađen na inicijativu organizacije ruskog Teatar "Kul-šou" uz podršku Fonda "Pravoslavna inicijativa". 

Delegacija iz grada Azova, koju je činilo petoro djece, režiser i snimatelj Anton Babič boravila je u posjeti Republici Srpskoj od 18. do 25. jula 2017. Sa učesnicima projekta bio je i protojerej azovskog gradskog okruga Aleksandar Mirošničenko. 

Učesnici projekta iz Republike Srpske, među kojima je petoro djece, boravili su u avgustu kod svojih vršnjaka u Rostovskoj oblasti u Rusiji. U delegaciji su bili i predstavnici Srpsko-ruske zajednice "Zavet" iz Bijeljine kao i starješina bijeljinskog Hrama Svetog Pantelejmona protojerej Goran Nenić.

Društvene mreže