log in

Bijeljinac najpijaniji vozač u RS, vozio sa 5,3 promila u krvi /VIDEO/

foto:arhiv foto:arhiv
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Po neslavnih i nevjerovatnih 5,3 promila alkohola u krvi ostaće upamćen jedan vozač iz Bijeljine kojeg je ovaj podatak svrstao na sami vrh ljestvice u Srpskoj kada je u pitanju najveća izmjerena koncentracija alkohola u krvi prilikom vožnje tokom prošle godine.

U Auto moto društvu "Sigurnost" kažu da su akcije koje su usmjerene na kontrolu brzine kretanja i alkoholisanosti vozača u saobraćaju konstantne ali da ne pamte da je ranije evidentiran ovakav slučaj.

Sa svakom čašicom alkohola reakcija na opasnost kasni, a prilikom kašnjenja produžava se zaustavni put i gdje bi trijezan vozač zaustavio vozilo pred preprekom, pijan vozač će udariti, podsjećaju iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske što potvrđuju i u Auto moto društvu "Sigurnost" i dodaju da je do saobraćajnih nezgoda tokom novogodišnjih i božićnih praznika uglavnom dolazilo zbog neprilagođene brzine kretanja ali i vožnje pod dejstvom alkohola.

Nadležni upozoravaju vozače da ne sjedaju za volan u pijanom stanju. U novembru prošle godine na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina iz saobraćaja je zbog alkoholisanosti vozača isključeno 171 vozilo.

Prema Zakonu  o sigurnosti saobraćaja u BiH za količinu alkohola u krvi preko 1,5 g/kg predviđena je novčana kazna u iznosu od 400 do 1.000 KM, a vozačka dozvola se oduzima na najmanje dva mjeseca. A u razvijenim zemljama kada zateknu vozača koji vozi 190, a ograničenje je 80 km/h, a nije pijan, upućuju ga na obavezno psihijatrijsko liječenje jer smatraju da je to osoba sklona samoubistvu, dok se liječenje obavlja o trošku vozača.

Društvene mreže