log in

Projekat „Prekvalifikacije radne snage“ u završnoj fazi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Projekat koji je ambiciozno zamišljen još prošle godine, da kroz teoriju i praktičnu nastavu u oblasti drvoprerade, obezbijedi nezaposlenim licima nova radna mjesta kroz prekvalifikaciju, krenuo je sa konkretnom realizacijom.

Iako su imali problema da okupe dovoljan broj polaznika, ankon izvjesnog vremena ispunili su kvotu, propisanu projektom i započeli sa obučavanjem prijavljenih kandidata.

Prvi utisci su pozitivni, jer kako tvrde rukovodioci ovog projekta, sve ide po planu i programu.

Partnerska preduzeća „Steko centar“ i „Mega drvo“ ušla su u realizaciju ovog projekta sa namjerom da poboljšaju sliku tržišta rada u našoj lokalnoj zajednici i da samim tim dođu do nove kvalifikovane radne snage.

Projekat prekvalifikacije radne snage je dobro zamišljen, jer vodi računa o položaju kandidata, koji se trenutno vode kao nezaposlena lica na Birou za zapošljavanje, a samim tim obezbijeđeni su im povoljni uslovi obučavanja koji neće biti naknadni udar na njihov džep.

starosna granica polaznika nije uslovljala odabir poželjnih kandidata, iz tih razloga grupa polaznika je šarolika, sastavljena od mladih osoba do lica preko 45 godina starsone dobi. Jedan od njih je i dvadesetjednogodišnji  Mladen Vasiljević koji je nedavno završio Mašinsko-tehničku školu u Bijeljini, a odluka da se prijavi na obuku za prekvalifikaciju donio je iz razloga što mu je potrebno stalno i sigurno radno mjesto.

Projekat  „Kontinuiranom institucionalnom saradnjom do održivih radnih mjesta u Bijeljini“, finansira Evropska unija sa 4 miliona evra. Projekat  sprovodi Međunarodna organizacija rada u saradnji sa Gradskom upravom Grada Bijeljina, Zavodom za zapošljavnje RS, Područnom privrednom komorom, fakultetom poslovne ekonomije, tehničkom školom “Mihajlo Pupin” I partnerskim preduzećima “Steko centar” I “Mega drvo”. Ovaj krovni projekat sastoji je od niza projekata, a jedan od njih je I Projekat prekvalifikacije radne snage, za čiju primjenu izdvojeno je 420.000 KM.

Društvene mreže