log in

Predstavljena zbirka poezije "Nemoj me pitati zašto ti pišem" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Književni kritičari tvrde da je u osnovi Stanišićevog lirizma ukorijenjena ubitačna metafora koja je obojena emocionalnim nabojem samog stiha...

A kakvim se osijećanjima vodi  pjesnik već u zrelom životnom dobu,koji ima želju za stvaranjem ljubavne poezije, autor Mlađo Stanišić odgovara  da su podsjećanje i momenti iz prošlosti glavna prekretnica za taj trenutak inspiracije.

Za Stanišićevu poeziju čitalačka publika nema godine iz razloga što ostavlja upečatljiv utisak na svakog ko doživi susret sa njegovim pjesmama,a  na koga su najveći  poetski uticaj izvršili rakić i Jesenjenin, i koji svojom rimom želi da dočara unutrašnji svijet sopstvenog bića, pri tom ne robujući naslovom, nego isključivo emocijom i trenutkom inspiracije.

Iako su mu prve knjige bile posvećene rodoljubivoj  tematici, svojom ljubavnom lirikom uspio je da zauzme mjesto najboljih savremenih liričara, i samim tim da bude prevođen na više stranih jezika u regionu, a svojim stvaralaštvom zadržao je veliki broj vjernih čitalaca, što je u današnjem vremenu zahjevan zadatak za svakog autora.

Društvene mreže