log in

Komunalna policija izdala 289 prekršajnih naloga /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Odjeljenju Komunalne policije više nego zadovoljni  urađenim tokom protekle 2017. godine. U tabelarnom prikazu gdje je predstavljen učinak iz prošle godine u odnosu na 2016. u navedeno je da je Komunalna policija na terenu obavila 5.998 pregleda, dok je u 2016. obavljen 3.451 pregled.

Napravljena  su 2.194 zapisnika, a onima koji nisu postupili po rješenju Komunalne policije ili su se oglušili o zakon ili odluku izdati su prekršajni nalozi i to u 2017. 289, dok je u 2016. izdato 147 prekršajnih naloga.

77 prekršajnih naloga izdato je prošle godine onima koji nisu poštovali propisano radno vrijeme ugostiteljskih objekata, te odluku o izvođenju muzike uživo ali i isticanju poslovnog imena. Za izvođenje muzike uživo, ugostiteljski objekti moraju posjedovati odobrenje nadležnog odjeljenja, napominje Draganić i dodaje da je komunalna taksa u ovom slučaju koštala 9 maraka.

Međutim, nakon što je u decembru skupština grada izmijenila odluku , taksa za izvođenje muzike uživo za manje ugostiteljske objekte iznosi 20, a za svadbene salone 200 maraka. Zbog neposjedovanja odobrenja za izvođenje muzike uživo samo proteklog vikenda u vanrednoj kontroli Komunalna policija je izdala tri prekršajna naloga

Najveći broj prekršajnih naloga tokom prošle godine i to 98 izdato je zbog nepoštovanja odluke o odvozu i deponovanju komunalnog otpada. Prošle godine je Gradska uprava za uklanjanje i čišćenje divljih deponija kojih prema procjenama u gradu ima oko 40 od toga 18 je većih kada je u pitanju komunalni otpad, izdvojila oko 24.000 maraka.

Za pohvalu je navodi Draganić što se mijenja svijest stanovništva u seoskim sredinama kada je u pitanju deponovanje i odvoz komunalnog otpada pa je na potezu Dvorovi –Trnjaci do sada u sistem uključeno oko 90 odsto stanovništva. I u ovom slučaju postupaće se represivno bez opomena prema onima koji se nesavjesno budu odnosili prema životnoj sredini u slučaju neadekvatnog odlaganja komunalnog otpada, napominje Draganić.

NAPOMENA: Zabranjeno je objavljivanje, prekucavanje I sl. bilo kog dijela sadržaja Sajta uključujući slike i tekst u bilo koje svrhe, bez odobrenja redakcije.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Društvene mreže