log in

„Obrazovanjem do jednakosti“ - premijera filma o projektnim rezultatima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Film hronolški prikazuje sadržaj radionica koje su organizovane u Dnevnom centru Udruženja građana „Otaharin“, a koje su imale za cilj da određen broj polaznika informišu o temi ravnopravnost polova i značaj obrazovanja za razvoj pojedinca unutar zajednice.

Imajući u vidu da Romska populacija vodi stihijsku borbu za ravnopravnost i bolji položaj unutar  lokalne zajednice, ova projekat imao je višestruki značaj i ulogu.

Osim radionica, članovi udruženja građana „Otaharin“ sproveli su organizovano niz uličnih akcija, kojima su obilježili značajne datume međunarodnog karaktera.  Zanimljivo, da tokom šestomjestečnih aktivnosti svi aktivisti koji su učestvovali u ovom projektu ističu ne samo učenje nego i konstruktivno druženje koje je doprinjelo razvoju novih ideja za naredni period.

Projekat „Obrazovanjem do jednakosti“ podržan je od strane Kanadskog fonda za lokalne  inicijative, a dokumentarni film predstalja sublimat višemjesečnog rada instruktora i polaznika u oblastima   ravnopravnost, diksriminacija  i  obrazovanje  koje su ključ riješenja svih gorućih problema sa kojima se suočava romska populacija.

NAPOMENA: Zabranjeno je objavljivanje, prekucavanje I sl. bilo kog dijela sadržaja Sajta uključujući slike i tekst u bilo koje svrhe, bez odobrenja redakcije.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Društvene mreže