log in

Bolnica "Sveti Vračevi": Od danas zabranjene posjete pacijentima

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini od danas su zabranjene posjete pacijentima zbog rizika od virusnih infekcija, saopšteno je iz ove javne zdravstvene ustanove.

"Odluka o zabrani posjeta pacijentima u Bolnici donosi se na prijedlog glavnog republičkog zdravstvenog inspektora zbog povećanog broja oboljelih od akutnih virusnih infekcija i prijedloga Tima za intrahospitalne infekcije, kao i proglašene epidemije morbila u okruženju", navodi se u saopštenju. 

Iz Bolnice je najavljeno da će informacije o zdravstvenom stanju pacijenata zainteresovani moći da dobiju od načelnika, šefova, glavnog dežurnog Bolnice ili dežurnih ljekara službi i odjeljenja, na broj telefona 055/415-555. 

"Molimo građane koji su planirali da posjete hospitalizovane pacijente da poštuju Odluku o zabrani posjeta pacijentima, kako bi se smanjila izloženost pacijenata, kao i posjetilaca, riziku od virusnih infekcija", ističe se u saopštenju. 

Najavljeno je da će o prestanku važenja ove odluke odlučiti direktor Bolnice Siniša Maksimović, na osnovu prethodno dostavljenog izvještaja Tima za sprečavanje i suzbijanje intrahospitalnih infekcija. 

Odlukom je precizirano da su za sprovođenje zabrane posjeta pacijentima odgovorni zaposleni u Bolnici, dok će nadzor nad primjenom ove odluke vršiti načelnici odjeljenja i službi.

Društvene mreže