log in

Uoči krsne slave nagrađeni najbolji učenički radovi /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Isidora Srdić učenica Osnovne škole Dvorovi, osvojila je treće mjesto na konkursu za najbolji literarni rad, i kako kaže, svojim talentom pokušala je da prene se na papir lična osijećanja prema RS.

Prvo mjesto na ovogodišnjem likovnom konkursu zauzela je učenica Dajana Pavlović, takođe iz Osnovne škole u Dvorovima. A kroz  fokus njenog rada prikazan je Centralni spomenik poginulim borcima na gradskom trgu u Bijeljini.

Izložba likovnih i literarnih radova u organizaciji Gradske boračk organizacije održava se već jedanaestu godinu za redom, gdje se kroz dječije stvaralaštvo njeguje identitet srpskoga naroda  i RS.

Konkurs o temi "Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim" trajao je od 21.novembra prošle godine, I za to vrijeme prikupljeno je I selektovano oko 100 radova učenika iz 15 osnovnih škola sa područja Bijeljinske regije.

Za najbolje radove obezbijeđeno je putovanje u Bečiće za četiri učenika i dvije novčane nagrade. A publika ima priliku da najbolje literarne i likovne radove pogleda  i na izložbi koja je do 16. februara postavljena u Centru za kulturu. Dok će najuspješniji učenički radovi biće  objavljeni I  u listovima "Semberske novine" i "Srpski borac". 

Društvene mreže