log in

"Panteri": Zahtjev Mektiću da prestane sa antisrpskim djelovanjem

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Udruženje veterana Garda "Panteri" u Bijeljini zatražilo je danas od ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da prestane sa antisrpskim djelovanjem i napadima na Republiku Srpsku.

Predsjednik ovog udruženja Petar Cvijetinović rekao je Srni da ratni veterani elitnih jedinica vojske Republike Srpske najoštije osuđuju Mektićevu izjavu za "Večernji list" u kojoj je iznio stav da "Srbi u BiH treba da priznaju genocid u Srebrenici i dožive katarzu". 

"Srbi u BiH nisu počinili nikakav genocid, a od Mektića tražimo da se ispitaju kampovi za vojnu obuku djece u Federaciji BiH i da se provjere svi koji ratuju na stranim ratištima u sastavu `Islamske države`", rekao je Cvijetinović. 

On je u ime Udruženja veterana Garda "Panteri" poručio ministru Mektiću da je krajnje vrijeme da se počne baviti poslom za koji je plaćen i da se prestane baviti politikom. 

Mektić je za "Večernji list", izdanje za BiH, rekao da "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici", te da "postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid", ali je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu demantovao pisanje ovog lista da je to rekao i istakao da se u Srebrenici desio stravičan zločin. 

"Večernji list" objavio je na svojoj veb stranici audio-snimak koji potvrđuje autentičnost izjave ministra bezbjedosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića "da se u Srebrenici dogodio genocid i da Srbi trebaju da prođu katarzu".

Društvene mreže