log in

U kasi Agrarnog fonda manje novca poljoprivrednicima /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rebalansom budžeta u decembru prošle godine došlo je do smanjenja iznosa sredstava za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 160.000 maraka, pa je shodno tome Upravni odbor Agrarnog fonda izvršio analizu zahtjeva poljoprivrednika za podsticaje na osnovu čega je i utvrđena raspodjela novca.

Smanjenje je u najvećoj mjeri pretrpjela stavka Afirmacija domaće poljoprivredne proizvodnje.

Budžet Agrarnog fonda ni u dosadašnjem periodu nije bio dovoljan za podsticaj poljoprivredi Semberije , a i sadašnji iznos od 1.040.000 je loše raspoređen čulo se iz opozicionih redova u Skupštini Grada Bijeljina .

Smanjenje iznosa od 1,2 miliona maraka na 1.040.000 maraka ne odobravaju odbornici  opozicije u Gradskom Parlamentu. Kako kažu smanjenje za oko 13 procenata nije ni u kojem slučaju opravdano.

Ovo smanjenje izraženo je i na stavci podsticaja koji su namijenjeni podizanju novih zasada voća uz obrazloženje nadležnih da je evidentan mali broj prijavljenih korisnika ovih sredstava.

Ono što je sigurno, u kasi Agrarnog fonda ostala je manja suma novca, koja je namijenjena podsticaju agrara u lokalnoj zajednici.

NAPOMENA: Zabranjeno je objavljivanje, prekucavanje I sl. bilo kog dijela sadržaja Sajta uključujući slike i tekst u bilo koje svrhe, bez odobrenja redakcije.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Društvene mreže