log in

“Žitopromet” neće pratiti rast cijena pekarskih proizvoda /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Dok mlinari i pekari u Srpskoj  ovih dana najavljuju poskupljenje brašna i pekarskih proizvoda usljed povećanja akciza koje će procjenjuju dodatno povećati troškove proizvodnje, iz rukovodstva najvećeg otkupljivača žitarica i proizvođača brašna u Semberiji  „Žitoprometa“ saopštili su da oni neće slijediti trend poskupljenja.

Kupcima su ovih dana ponudili hljeb po cijeni od 50 feninga, što je upola jeftinije u odnosu na aktuelnu cijenu osnovne životne namirnice na tržištu.

Prošla sušna godina porazla je uzgajivače kukuruza i soje, mnogima je skoro u potpunosti obrala rod, što ih je jesenas mahom opredijelilo da na većoj površini zasiju pšenicu. Međutim, čini se da će upravo to uticati na formiranje otkupne cijene hljebnog zrna na domaćem tržištu.

Posjetimo, u jeku prošlogodišnje žetve pšenice otkupnu cijenu je među prvima u Srpskoj i BiH objavio bijeljinski Žitopromet, koji je za kilogram zrna ratarima ponudio od 30 do 32 feninga u zavisnosti od kvaliteta pšenice.

NAPOMENA: Zabranjeno je objavljivanje, prekucavanje I sl. bilo kog dijela sadržaja Sajta uključujući slike i tekst u bilo koje svrhe, bez odobrenja redakcije.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Društvene mreže