log in

Tražila se karta više za prvi nastup hora "Kolibri" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na radost velikog broja bijeljinskih mališana, sinoć je održan koncert  hora Kolibri, za čiji nastup tražila se karta više.

Na scenu Centra za kulturu Semberija nastupio je jedan dio ansambla, od ukupno 80 članova koliko broji Hor Kolibri, uzrasta od 7 do 12 godina, a repertoar koji su izveli bio je šarolik, sastavljen od numera kako za mlađu generaciju tako i za nešto stariju, koja je odrastala uz Kolibri pjesme.

Za 55 godina, koliko postoji Hor Kolibri, sarađivali su sa čuvenim srpskim pjesnicima i piscima, koji su svoje najljepše stihove posvetili upravo ovom čuvenom ansamblu. Međutim, da bi  bili u skladu sa današnjim muzičkim trendovima, proširili su saradnju i sa popularnim muzičarima kojima su povjerili pisanje tekstova za njihov poslijednji album.

Nije zanemarljiv broj sad već poznatih i priznatih ličnosti iz svih sfera društvenog života koji su bili dio porodice Kolibri, a kako ističe dirigentica Ljiljana Aranđelović, svi njihovi članovi zadržavaju se u ansamblu do 5 godina, a biraju se po posebnim kriterijumima, gdje je osim talenta za pjevanje,  veoma važno  i poštovanje pravila ponašanja tokom priprema i nastupa Hora Kolibri.

Društvene mreže