log in

BO Bijeljina: Nepromišljen Mektićev stav

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Boračke oranizacije Bijeljina Miodrag Stevanović poručio je u ime 30.000 demobilisanih boraca Semberije da Srbi nisu počinili genocid u Srebrenici, te da je izjava ministra bezbjedosti BiH Dragana Mektića da "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici" njegov lični, ali i nepromišljeni stav.

"Mi borci sigurno ne možemo i nećemo podržati takve neistine, nikada takve stvari nećemo prihvatiti i nikada se sa njima složiti, a koja je bila Mektićeva namjera i šta stoji iza toga ne znamo", rekao je Stevanović Srni. 


Mektić je za "Večernji list" izdanje za BiH rekao da "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici", te da "postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid", ali je na konferenciji za novinare u Sarajevu demantovao da je to rekao, navodeći da se u Srebrenici desio stravičan zločin. 

"Večernji list" objavio je na svojoj veb stranici audio-snimak koji potvrđuje autentičnost Mektićeve izjave "da se u Srebrenici dogodio genocid i da Srbi trebaju da prođu katarzu". 

Društvene mreže