log in

Bijeljinske gimnazijalce sa Slovencima povezala gluma

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dramski klub Gimnazije "Filip Višnjić" u Bijeljini ugostiće u subotu, 17. februara, svoje vršnjake iz LJubljane, najavljeno je iz bijeljinske Gimnazije.

"Pozivu gimnazijalaca odazvao se KUD `Pozitiv` koji postoji u okviru Đačkog doma `Ivan Cankar` u LJubljani", rekla je Srni profesor srpskog jezika i književnosti u bijeljinskoj Gimnaziji "Filip Višnjić" Valentina Vidaković.

Ona je napomenula da je saradnja mladih iz Bijeljine i Slovenije počela prije nekoliko godina na "Juvetafestu" u Sarajevu.

"Saradnja između ova dva dramska kluba počela je još na 'Juventafestu' u Sarajevu 2016. godine. Izvođenje predstave 'Virus' privuklo je pažnju Drage Pintariča, producenta ovog pozorišta, koji je pozvao gimnazijalce da gostuju u LJubljani", navela je Vidakovićeva.

Nakon tog gostovanja prošle godine, saradnja je nastavljena na festivalu "Stejdž" u Rumuniji.

"KUD 'Pozitiv' je na tom festivalu izveo predstavu 'Putnici', autorsko djelo više pedagoga i umjetnika koji rade sa učenicima. Predstava je izuzetno moderna, bogata je vrlo upečatljivim scenskim i tehničkim rješenjima. Na ovom festivalu slovenački srednjoškolci osvojili su nagradu za originalnost. NJihov dolazak je nastavak saradnje, kao i prilika za bijeljinsku publiku da se upozna sa modernim strujanjima u srednjoškolskom pozorištu", navela je Vidakovićeva.

Predstava će biti izvedena u Centru za kulturu "Semberija" u subotu, 17. februara, sa početkom u 19.00 časova. Cijena ulaznice je dvije KM i može se kupiti na blagajni Centra za kulturu.

Društvene mreže