log in

Ćosić: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Službenici Policijske uprave Bijeljina, u saradnji sa službenicima Uprave kriminalističke policije, podnijeli su nadležnom tužilaštvu 1.februara izvještaj protiv lica čiji su inicijali M.K. /67/ i LJ.M. /69/ zbog sumnje da su oštetili Fabriku šećera Bijeljina za 1.123.315 KM, izjavio je danas na konferenciji za medije načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić

Govoreći o rezultatima rada Policijske uprave Bijeljina tokom januara Ćosić je stanje bezbijednosti na području koje pokriva ova Uprava ocijenio zadovoljavajućim.

Tokom januara prema statističkim podacima Policijeke uprave Bijeljina nadležnim tužilaštvima podneseno je 67 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, protiv 68 lica, od čega je 12 lica povratnika u izvršenju krivičnih djela i dva maloljetnika.

U okviru privrednog kriminaliteta tokom januara otkriveno je sedam krivičnih djela za koje su nadležnom tužilaštvu podnijeta tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv pet lica.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u januaru policija je evidentirala 63 prekršaja protiv javnog reda i mira

Stanje bezbijednosti saobraćaja na području ove Uprave tokom januara ocijenjeno je zadovoljavajućim. Evidentirano je 86 saobraćajnih nezgoda, što je više za 13,16 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, sa teškim tjelesnim povredama evidentirane su dvije saobraćajne nezgode, dok je sa lakim tjelesnim povredama evidentirano 19 saobraćajnih nezgoda, a u 16 saobraćajnih nezgoda pričinjena je manja materijalna šteta.

Usljed blage zima bez snijega i debelih minusa tokom januara evidentna je pojačana frekvencija motociklista u saobraćaju, što nije bio slučaj u januaru prošle godine.

Osam saobraćajnih nezgoda tokom januara prouzrokovali su vozači pod dejstvom alkohola, a smanjenje za 80 odsto je evidentirano u broju saobraćajnih nezgoda koje su prouzrokovali mladi vozači.

Policijska uprava Bijeljina je u januaru sprovela dvije pojačane kontrole saobraćaja koje su bile usmjerene na kontrolu odnosa vozač-pješak pri čemu je sankcionisano 130 vozača zbog nepoštovanja pješaka pri prelasku ulice posebno u zonama škola, dok je druga akcija bila usmjerena na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola i kontrolu brzine kretanja, tom prilikom je 36 vozača isključeno iz saobraćaja a zbog prekoračenja brzine sankcionisana su 63 vozača.

Društvene mreže