log in

Savčić: Borcima najpotrebnije jedinstvo /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić poručio je danas u Bijeljini da je boračkoj populaciji najvažnije i najpotrebnije jedinstvo.

"Svjedoci smo da svakodnevno niču nova udruženja i organizacije koje često imaju minoran broj članova, što ne bi bio problem da se one zalažu za poboljšanje statusa boraca. Međutim, svjedoci smo, nažalost, da se one najčešće stavljaju u funkciju pojedinim političkim opcijama, što nikako nije dobro za Boračku organizaciju", rekao je Savčić.

On ističe da je veoma upitno postojanje svih onih koji se nikada nisu obraćali radi rješavanja pitanja boraca, već su komentarisali politička pitanja i događaje.

"Boračka organizacija je odavno rekla svoj stav o svim pitanjima u vezi sa Republikom Srpskom, tako da je suvišno svako novo uplitanje u politiku", rekao je Savčić na obilježavanju slave bijeljinske Boračke organizacije - Sveta tri jerarha.

On je naveo da je neophodno voditi brigu o položaju boraca, dok je na političarima da rade svoj posao.

Predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović rekao je da su borci najzaslužniji za slobodu Republike Srpske, te da sa ponosom mogu da kažu da su branili svoja ognjišta onda kada je srpskom narodu bilo najteže.

"U Bijeljini je danas izgrađeno mnogo stambenih jedinica. Borcima danas ostaje da vjeruju i nadaju se da će Srpska ostvariti ekonomski prosperitet i da će boljitak stići i za sve demobilisane borce i ratne vojne invalide, te da će njihova primanja biti viša", rekao je Stevanović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su borci najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske.

"Bijeljina je među prvim gradovima koji je počeo sa stambenim zbrinjavanjem boračkih kategorija. U Bijeljini ima još oko 30 porodica koje nemaju adekvatan smještaj", rekao je Mićić i dodao da gradsko Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu na godišnjem nivou izdvaja 600.000 KM za pomoć borcima.

On je ukazao da je sve veći problem boraca nemogućnost zapošljavanja.

Povodom slave Sveta tri jerarha, Boračka organizacija Bijeljina odlučila je da medalje dodijeli Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj i generalu Ratku Mladiću.

Društvene mreže