log in

Agrarnom fondu podnijeto 850 zahtjeva za subvencije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Iznos od milion i 200.000 maraka za podsticaj poljoprivredne proizvodnje skupštinskom odlukom umanjen je za 160.000 maraka i kako tvrde u Agrarnom fondu u ovoj godini novim pravilnikom neće doći do značajnih  izmjena budžetskih sredstava.

Agrarni fond isplaćuje subvencije proizvođačima povrtlarske kulture  u velikoj mjeri preko organizatora proizvodnje ili preko zadruga, dok se plastenička proizvodnja i stočarstvo subvencioniše putem pojedinačnih zahtjeva.

U prošloj godini  iz agrarnog budžeta isplaćeno je oko 600.000 KM od predviđenog budžeta, ostatak iznosa biće isplaćen, kako tvrde iz fonda najkasnije za dva mjeseca.

U dosadašnjoj praksi pokazalo se da je najveće interesovanje za dobijanje podsticaja od strane proizvođača ratarske kulture , dok je najmanje zatjeva za subvencionisanje voćarske proizvodnje, iako iz Agrarnog fonda ističu da nisu zanemarljiva novčana  sredstva za podršku podizanja novih zasada voća.

NAPOMENA: Zabranjeno je objavljivanje, prekucavanje I sl. bilo kog dijela sadržaja Sajta uključujući slike i tekst u bilo koje svrhe, bez odobrenja redakcije.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Društvene mreže