log in

Vatrena stihija progutala imanje u Kojčinovcu, šteta teška oko 200.000 KM /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Subotnje poslijepodne posljednjeg martovskog dana, u jednom trenu je porodici Miljanović uništio sve što su godinam sticali.

Godinama ulagani napori, rad i trud u podizanje porodičnog poljoprivrednog gazdinstva završili su u pepelu. Naime, na imanju Miljanovića u Kojčinovcu buknuo je požar velikih razmjera. Vatrena stihija potpomognuta vjetrom koji je tog popodneva nemilosrdno duvao, progutala je tri štale, mehanizaciju, uskladištenu ljetinu, ne štedivši ni stočni fond koji je stradao u plamenu. Sve se odigralo brzo, priča domaćin.

Pored vremenskih iskušenja i drugih prirodnih katastrofa koje gotovo u stopu prate poljoprivredu, Miljanoviće je zadesilo ono od čega se bilo teško odbraniti, a s obzirom na ogromnu materijalnu štetu koju je požar pričinio biće se teško i oporaviti i krenuti posao iz nova, imajući u vidu činjenicu da stočni fond i farmu nije lako zanoviti.

Pomoć u saniranju štete obećao je i gradonačelnik Bijeljine koji je posjetio gazdinstvo Miljanovića.

Dokle seže pogled u dvorištu Miljanovića mogao se vidjeti dim, zgarište i pepeo, a na licima prijatelja i komšija koji su pritekli u pomoć nevjerica. Ubrzo po dojavi, da je na jednom imanju u Kojčinovcu izbio požar mobilisane su brone vatrogasne ekipe, pa su vatru koja je buktala na terenu gasila četiri vatrogasna vozila iz Bijeljine i dva iz Janje, spriječeno je širenje požara i veća materijalna šteta.

Na licu mjestu po prijavi bili su i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, a uviđajem će biti utvrđen uzrok požara , u kojem je na ovom poljoprivrednom gazdinstvu pričinjena materijalna šteta teška oko 200.000 maraka.

Društvene mreže