log in

Ubrzati rješavanje imovinskih odnosa za izgradnju drinskog nasipa

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dogovorili su se danas da grad ubrza aktivnosti na rješavanju imovinskih odnosa u vezi sa izgradnjom drinskog nasipa.

Nakon današnjeg sastanka Mirjanića i Mićića u Banjaluci, iz resornog ministarstva je saopšteno da je Ministarstvo obezbijedilo veći dio mogućih površina zemljišta za zamjenu. 

Mirjanić i Mićić su analizirali dosadašnje aktivnosti na projektu izgradnje drinskog nasipa vrijednom 13,8 miliona dolara. 

Utvrđeni su dalji koraci na stvaranju uslova za prevazilaženje mogućih zastoja u napretku ovog projekta koji se, prije svega, ogledaju u rješavanju prigovora u vezi sa trasom drinskog nasipa, te obezbjeđivanju zamjenskog zemljišta za vlasnike parcela preko kojih prolazi trasa nasipa. 

Dogovoreno je i da se naredne sedmice predstavnici resornog ministarstva, "Voda Srpske" i grada Bijeljina sastanu sa mještanima mjesnih zajednica i naselja kroz koje prolazi trasa nasipa, te da im još jednom objasne argumente na kojima se zasniva trasa nasipa i pokuša postići dogovor. 

Projekat izgradnje Drinskog nasipa finansira se kreditnim sredstvima Svjetske banke. 

Društvene mreže