log in

Apel Policijske uprave Bijeljina - Spriječimo požare

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom predstojeće poljoprivredne sezone često dolazi do čišćenja dvorišta i njiva od korova, paljenje vatre na otvorenom prostoru u blizini  stambenih objekata, šumskih kompeksa , a neretko i u samoj šumi kojom prilikom dolazi do nastanka neželjenih požara.

"Ovom prilikom Policijska uprava Bijeljina,  apeluje na sve građane da strogo vode računa   na zabranu paljenja vatre na svim javnim i zelenim površinama, izazivanje bilo kog otvorenog plamena u blizini šumskih kompleksa, stambenih i poslovnih objekata  kao i u samoj šumi , a koji mogu prouzrokovati smrtne posledice kao i  veliku materijalnu štetu".

Na području Policijske uprave Bijeljina u toku 2018. godine evidentiran  je  porast požara na  privatnim  objektima i ovom prilikom apelujemo na građane da obezbjede adekvatnu protiv požarnu zaštitu kako bi zaštitili imovinu i ljudske živote.   

"Podsjećamo građane da ukoliko primjete nekontrolisano širenje vatre o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na broj 123 ili najbližu Policijsku stanicu na broj 122, a napominjemo da će Policijska uprava u okviru svojih ovlaštenja preduzimati zakonom propisane mjere i radnje protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozili živote i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu", navodi se u saopštenju PU Bijeljina.

Društvene mreže