log in

Održan dijalog o profilisanju radne snage /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bijeljini je danas održan kružok na temu „Trendovi i inovacije u drvno-prerađivačkoj industriji na primjeru Bijeljine i dijalog o profilisanju radne snage, unapređenju edukacije i praktične nastave za potrebe privrede te kreiranju lokalnih partnerstava", kao dio projekta koji Inkubator društvenih inovacija MUNjA sprovodi kroz program „Prilika Plus".

Razmjenom stručnog mišljenja I praktičnog iskustva u upravljanju poslovnim I proizvodnim procesima između stručnjaka iz industrije sa obrazovnom zajednicom stiče se uvid šta je do sad urađeno u okviru projekta "Prilika plus" I koji su dalje namjere nosioca projekta kao I partnera Švajcarske vlade koja zadnjih pet godina strateški podržava  BiH  kroz projekat  Prilika plus.

Bijeljina je jedan od rijetkih gradova u BiH u liderstvu strateškog razvoja lokalne zajednice, sa ciljem da unaprijedi ne samo poslovni ambijent nego I da svojim građanima I privrednim subjektima omogući razvoj I povoljne uslove za život.

Firme "Steko centar" I "Mega drvo" kao društveno odgvorna preduzeća prepoznali su u ovom projektu priliku za unapređenjem radne snage koja je neophodna za realnu proizvodnju , a samim tim podržala ideju lokalne zajednice da se proizvodni sector poveže sa obrazovnim institucijama kako bi mladim ljudima ali I svima onima koji traže zaposlenje ponudili mogućnost  pristupa novim radnim mjestima.

Unapređenjem obrazovanja u strukovnim školama, sa težištem na osavremenjavanju praktične nastave stekli su se uslovi za kvalitetnijom nastavom ali i prilikom za brzo zapošljavanje odmah nakon završetka školovanja. 

Podsjećamo, Projekat „Prilika plus“ odnosi se ne samo na promociju srednjih stručnih zanimanja, nego i na opremanje srednjih strukovnih škol na području grada, a kao rezultat ovog projekta ogleda se u kreiranju lokalnih partnerstava za potrebe domaće privrede.

Društvene mreže