log in

Lopare - Akcija uređenja dječijeg igrališta

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi Udruženja građana "Majevički akcijaši" danas su organizovali akciju uređenja dječijeg igrališta u Loparama.

Predsjednik ovog udruženja Zvezdana Dejić rekla je da su "Majevički akcijaši" do sada učestvovali u više volonterskih akcija u regionu. 

"Pomogli smo prijateljima u Makedoniji 2016. godine kada im se desila elementarna nepogoda. Protekle godine bili smo učesnici ekološke akcije u Kumanovu, a pozvani smo i ove godine na međunarodnu ekološku akciju u Kumanovu od 1. do 14. jula, pod nazivom `Vera` koja će obuhvatiti sve zemlje Balkana", rekla je Dejićeva novinarima. 

Ona je istakla da ovo udruženje broji ukupno 40 čalanova, isključivo mladih ljudi i da je do sada organizovalo dva susreta bivših akcijaša na Majevici. 

Današnju akciju su podržali načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je u pratnji predsjednika Udruženja "Majevički volonter" Želimira Neškovića obišao i pozdravio akcijaše. 

"Ovo nije prva akcija `Majevičkih akcijaša`, kojima dugujemo veliku zahvalnost. Opština Lopare ih podržava u njihovim projektima", rekao je Savić i dodao da je rad ovih volontera u interesu svih građana. 

Nešković je istakao da je cilj ovih udruženja aktiviranje volonterizma na području Lopara. 

"Ideja za volontersku organizaciju nastala je kada su opštinu Lopare zadesila klizišta. Članovi našeg udruženja su učestvovali u raznim akcijama 2014. godine", rekao je Nešković i dodao da Udruženje "Majevički volonter" ima 50 članova.

Društvene mreže