log in

Počela sezona odbrane od grada /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novu protivgradnu sezonu ove godine za razliku od prethodnih protivgradni strijelci u Semberiji dočekali su zadovoljni.

Gradska uprava je izmirila kompletan prošlogodišnji dug prema preduzeću Protivgradna preventiva RS, pa su naknade za obavljeni posao u prošloj sezoni uplaćene glavnim akterima ove priče u najvećem poljoprivrednom kraju Srpske, gdje su raspoređene 24 protivgradne stanice.

Nadoknada strijelcima za obavljeni posao trebalo bi konstatuju da bude i veća s obzirom da se u posljednjih pet godina nije mijenjala. Ipak na strijelcima je da misle o prioritetnim zadacima koji stoje pred njima, pa tako je i Milisav pristupio odredištu protivgradnoj stanici 117 sa koje i dejstvuje u gradonosne oblake.

Očekuju semberski strijelci da ih ni vremenske prilike tokom sezone neće iznenaditi, od 15. aprila su kažu spremni za dejstvovanje u slučaju potrebe. Na odredišta su stigle i protivgradne rakete.

Od velikog značaja za strijelce je to što protivgradnih raketa ne smije zahvaliti, te da su u funkciji sredstva veze kako bi u svakom momentu ostvarili komunikaciju sa centrom protivgradne preventive Srpske. Nadaju se strijelci da godina po pitanju vremenskih nepogoda neće biti burna, a i ako bude neće poljoprivrednu proizvodnju prepustiti slučaju. Prošle godine je podsjećaju bilo grmljavinskih, procesa, sugradice, pa i dejstvovanja u gradonosne oblake nad Semberijom, ali štet od grada nije bilo.

Poljoprivrednici se s razlogom pribojavaju grada, koji je na mnogim proizvodnim područjima na koja bi se ranije sručio znao napraviti ogromnu štetu. Da su vremenske prilike pa i kretanje oblaka prepunih leda nepredvidivi uvjeili su se i protivgradni strijelci.

Posao protivgradnih strijelaca je zahtjevan i odgovoran s obzirom da tokom sezone koja traje šest mjeseci moraju biti spremni da reaguju i dejstvuju na gradonosne oblake u slučaju potrebe u bilo koje doba dana i noći.

Nova sezona protivgradne zaštite počela je danas 15. Aprila i trajaće do 15.oktobra.

Društvene mreže