log in

Sutra parastos za borce poginule na Banj Brdu /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradska boračka organizacija Bijeljine obilježava Dan sjećanja na 33 borca VRS koji su na zvjerski način ubijeni na Banj brdu - releju Stolice na Majevici, trećeg dana Vaskrsa 1993. Godine, kao i sjećanja na sve poginule i umrle borce sa područja Tuzle.

Prema riječima potpukovnika Borivoja Đokića, ratnog komandanta Prvog pješadijskog bataljona Druge majevičke brigade, toga dana 1993. godine izvršen je napad na srpsku teritoriju sa područja Teočaka, te opština Kalesija i Tuzla. Đokić podsjeća da se njegov bataljon nalazio na lokaciji Banj Brdo - relej Stolice na Majevici gdje je bila jedna vrlo važna tačka za vrijeme rata zvana "kapija Semberije". 

Srpski borci poginuli su na srpskoj teritoriji braneći svoju zemlju i svoj narod rekao je poručnik Dragan Mrkajić ratni komandir čete Prvog pješadijskog bataljona

Druga majevička brigada imala je 2.500 boraca. Sutra 25 godina nakon stradanja srpskih boraca na Gradskom groblju pučile u 12 časova biće služen parastos i položeni vijenci, najavljuju iz Gradske boračke organizacije Bijeljina.

Društvene mreže