log in

Dan otvorenih vrata na FPE /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kako bi informisali srednjoškolce o dostupnim obrazovnim disciplinama, FPE otvorio je danas vrata svoje ustanove za sve zainteresovane za izučavanje oblasti ekonomije.

Ovaj fakultet u Bijeljini sa 24 godine rada uspio je osavremeniti nastavno obrazovanje ali i strukovni prosvjetni kadar.

Iako za Bijeljinu važi da raspolaže sa najvećim brojem diplomiranih ekonomista koji vrlo često imaju problem pronalaženja adekvatnog radnog mjesta,  a posmatrajući trenutne potrebe današnjeg tržišta dolazi se do zaključka da tržište vapi za kvalitetnim ekonomistima koji su glavna okosnica ekonomskog i privrednog razvoja naše zemlje.

Jelica Bojković kao diplomirani ekonomista dobila je priliku da prisutnim srednjoškolcima približi FPE, za koji kaže da nudi kvalitetno obrazovanje u skladu sa razvojem trišta i modernog poslovanja.

Učenici srednjih škola, pomalo zbunjeni, neodlučni, najčešće dugo razmišljaju kako usmjeriti svoje obrazovanje sa vječitom dilemom, da li slušati logiku srca ili zakone tržišta, jedan od njih je i Aleksandar Prodanović, učenik Poslovno-pravno-tehničke škole u Ugljeviku.

Podsjećamo, FPE angažuje  više od 40 eminentnih profesora i asistenata, dok se studijski programi na ovom fakultetu stalno razvijaju saglasno sa novim naučnim dostignućima.

Društvene mreže