log in

Očišćena tri kilometra kanala Dašnica u gradu

foto: Srna foto: Srna
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi Udruženja kajak, kanu i rafting "Semberija" očistili su danas obale i korito kanala Dašnica u Bijeljini duž tri kilometra vodotoka u gradskoj zoni.

Predsjednik ovog udruženja Velemir Zekić rekao je Srni da je u akciji učestvovalo više od 30 članova udruženja i mladih volontera, koji su koristili gumeni čamac kao pokretni kontejner. 

"Iz kanala smo izvadili više od 100 vreća smeća, plastične flaše i kese, tepihe i uginule životinje, automobilske gume i dijelove od auta, a ovo smeće na otpad su odvezli kamioni gradske firme `Komunalac`", naveo je Zekić. 

On kaže da su bijeljinski ljubitelji sportova na vodi ranijih godina organizovali akcije čišćenja obala rijeka Save i Drine, a ovo je prvi put da su akciju izveli u gradu, na koritu kanala Dašnica. 

"Osim promocije i razvijanja sportova na vodi, mi se bavimo i ekologijom i cilj nam je da ukažemo na problem zagađenja vode koja je jedan do najvažnijih resursa današnjice", istakao je Zekić. 

Akcija Udruženja kajak, kanu i rafting "Semberija" trajala je od 9.00 do 13.00 časova, a očišćen je kanal Dašnioca od pilane "Rašević" do gradskog naselja Zair. 

Čišćenje kanala dio je volonterskih aktivnosti tokom tradicionalne akcije "April mjesec čistoće" koju organizuje Komunalna policija u Bijeljini. 

Društvene mreže