Logo
Odštampajte ovu stranicu

Problem pasa lutalica i dalje na čekanju /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poslednjih mjeseci gorući problem u Bijeljini predstavlja čopor napuštenih pasa, kao   jedna od glavnih tema naših sugrađana koji  se sve više pitaju da li postoji adekvatno rješenje za pse lutalice I kada će doći do toga.

Međutim, problem pasa lutalica u gradu Bijeljina po svemu sudeći sveo se na volonterski rad ljubitelja životinja koji iako nemaju dovoljno sredstava ulažu ogroman trud na zbrinjavanju napuštenih životinja.

Podrška njihovom radu stigla je I od načelnika komunalne policije Ratomira Draganića koji je izrazio nadu da će ovo udruženje  imati podršku gradskih vlasti, kao i nekih drugih institucija i nevldinih organizacija kada je riječ o zaštiti životinja.

Uslovi za prijavu na raspisani tender su jasni, lice koje preuzima odgovornost mora biti iz veterinarske struke, tako da nevladina udruženja ukoliko nemaju ovaj strukovni kadar ne mogu doći u obzir  da preuzmu odgovornost nad psima lutalicama.

Komentarišući činjenicu da Udruženje "Aska" očekuje pomoć opštine za rad, Draganić je rekao da je informisan o njihovoj namjeri da naprave veću, adekvatnu lokaciju i bolje uslove za rad i da se nada da će im biti sređen prostor koji su našli.

Činjenica je da problem pasa lutalica ne može biti briga jednog udruženja I nekolicine entuzijasta, već glavni zadatak gradskih čelnika I resornih odjeljenja  koji bi morali u dogledno vrijeme pronaći adekvatno riješenje, istovremeno, doktori veterinarske medicine u velikoj mjeri mogu dati svoj doprinos u iznalaženju mogućnosti da za  napuštene životinje pronađe se prostor I stručna briga.

On je podsjetio da je riječ o ljudima koji volonterski rade na zbrinjavanju pasa lutalica u Bijeljini, koja je prije šest-sedam mjeseci, nakon smrti vlasnika azila za pse, ostala bez azila i adekvatnog rješenja za problem pasa lutalica. Draganić je rekao da je "Aska" pse koji su se nalazili u azilu odvela na svoju lokaciju na kojoj udomljavaju pse lutalice, rade čipovanje i čišćenje, šišanje.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.