log in

Sljedeće sedmice prvi dječiji festival "Radost Bijeljine" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Udruženje građana "Mama M" organizovaće 14. i 15. maja u Bijeljini prvi dječiji festival "Radost Bijeljine", najavljeno je danas na konferenciji za novinare ovog udruženja.

Prema riječima šefa odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti grada Bijeljina LJubice Mlađenović, za dvodnevni festival, koji će biti održan u hotelu "Drina", pripremljeno je mnoštvo edukativnih, revijalnih i izlagačkih sadržaja. 

"Osnovni cilj festivala je osnaživanje porodice kao institucije i podržavanje djece i mladih u njihovom odrastanju", rekla je Mlađenovićeva, podsjetivši da je 15. maj - Međunarodni dan porodice. 

Ana Tikveša, predsjednik i osnivač Udruženja građana za razvoj zdravog tijela trudnica i omladine "Mama M", rekla je da je prvog dana festivala planiran defile osnovnih škola, vrtića, udruženja koja se bave djecom, svih pravnih i javnih institucija koje se bave razvojem i unapređenjem zdravlja djeteta. 

Ona je izrazila zahvalnost svim sponzorima, javnim ustanovama - Domu zdravlja, Javnom fondu za dječiju zaštitu i preduzeću "Vodovod i kanalizacija". 

Tikveša, koja je i edukator za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj, rekla je da je Dom zdravlja Bijeljina, u okviru festivala, pripremio predavanja specijalista iz različitih oblasti - pedijatrije, ginekologije, predavanja nutricionista i psihologa. 

Ona kaže da će u revijalnom dijelu učestvovati djeca iz vrtića i predškolskih ustanova, koja će imati priliku da pokažu svoje talente kroz igru i pjesmu. 

Generalni pokrovitelj festivala je Gradska uprava Bijeljina, a za ovaj projekat sredstva su obezbijeđena na osnovu javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana. 

Osim osnovnih škola sa područja Grada, na festivalu će u edukativnom dijelu učestvovati i druge obrazovne ustanove za djecu. 

U revijalnom dijelu programa nastupiće vrtići, učenici muzičkih i plesnih škola, a biće organizovana i lutkarska predstava, dok će u izlagačkom dijelu posjetioci imati priliku da pogledaju asortiman dječije opreme. 

Ulaz za oba dana festivala je slobodan, a biće organizovane i nagradne igre sa prigodnim poklonima za posjetioce.

Društvene mreže