log in

Subnor pozvao na jačanje antifašizma i dostojne memorijale /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dan pobjede nad fašizmom - 9. maj jedan od najznačajnijih i najsvjetlijih datuma u istoriji čovječanstva, kada je slomljena kičma fašizmu i nacizmu, podsjetili su pred spomen obilježjem borcima narodno oslobodilačkog rata I žrtvama fašističkog terora, i pred spomenikom narodnom heroju Radojki Lakić u dvorištu Osnovne škole Sveti Sava članovi Saveza udruženja boraca narodno oslobodilačkog rata, poštovaoci I potomci.

Za slobodu od okupatora Bijeljina je dala devet narodnih heroja, podsjećaju iz Subnora Bijeljine i izražavaju očekivanje da će do 24 septembra ove godine vratiti biste narodnih heroja u parkove i na trgove.

Ovaj datum je ističu u SUBNOR-u Bijeljine bio zapostavljen , što je doprinjelo divljanju i povampirenju fašističkih ideologija, međutim u posljednje tri godine  antifašistička borba je dobila na značaju obilježavanjem značajnih datuma. Dodaju da bi na ovakvim obilježavanjima trebalo da bude više poštovalaca i potomaka narodno oslobodilačke borbe.

Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na antifašističku prošlost i da njene tekovine koristimo za stabilizaciju naših prilika i otvaranje novih perspektiva mladim generacijama, poručuju iz SUBNOR-a Bijeljine.

Društvene mreže