log in

Posjeta delegacije Pokreta "Uspješna Srpska" Berlinu /FOTO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Delegacija Pokreta Uspješna Srpska, na čelu sa predsjednikom Pokreta i narodnim poslanikom prof. Dr Zlatkom Maksimovićem, danas je boravila u Berlinu.

U prestonici Njemačke bili su gosti na slavi Crkve Vaskrsenja Gospodnjeg, kojoj je prisustvovao veliki broj zvanica iz društvenog, političkog i kulturnog života dijaspore. Među njima su bili i ambasadori BIH u Njemačkoj iz RS Željko Janjetović i ambasador Srbije u Njemačkoj.

     -Saradnja sa dijasporom višestruko je značajna. Pored postojećih veza koje su neraskidive  i jake, podjednako je važno da jačamo i ekonomske veze i potencijale. Baš kao što naša dijaspora može da nam pomogne pri ostvarivanju značajnih kontakata i sa nama podijele pozitivna iskustva, ni matica ne smije zaboraviti svoj narod u svijetu, poručio je u obraćanju okupljenima prof. Dr Zlatko Maksimović.

On se domaćinima zahvalio na gostoprimstvu poručivši da će i u budućnosti nastojati da dodatno unaprijede već dobru saradnju, kroz informisanje dijaspore o mogućnostima saradnje sa maticom.

Društvene mreže