log in

Predstavljen gradski menadžer Miloš Stevanović /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradska uprava je izmirila sve obaveze i dugovanja  iz prethodnog perioda, a danas je i semberskim poljoprivrednicima prebačen novac za zaostale podsticaje Agrarnog fonda, budžet grada je stabilan, dobili smo saglasnost, napravili prijedlog rebalansa, koji će biti usvojen na narednom skupštinskom zasijedanju 24. Maja, pa će novca biti i za rekonstrukciju ulica i realizaciju drugih planiranih infrastrukturnih projekata, saopštio je na konferenciji za medije gradonačelnik Bijeljine.

Problemi sa asfaltiranjem ulica gdje je nedavno završena izgradnja kanalizacije po projektu Orio su evidentni konstatuje Mićić ali najavljuje, pozivajući građane na strpljenje i razumijevanje, da će asfaltiranje i izgradnja trotoara u Ulici Srpske Vojske biti završeni najkasnije za tri nedjelje.

Gradonačelnik napominje da su neke ulice nakon završetka radova već asfaltirane.

Govoreći o izdvajanjima novca iz budžetske kase Mićić kaže da je urađeno još niz projekata za koje su tenderi u toku, ići će se najavljuje i u izgradnju još jednog kružnog toka kod Željezničke stanice.

U skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi Gradska uprava Bijeljina je na mjesto gradskog menadžera imenovala nestranačku ličnost rekao je Mićić napominjući da će gradski menadžer pružiti veliku pomoć pri realizaciji kapitalnih projekata u smislu saradnje sa institucijama vlasti na republičkom i državnom nivou. Prema riječima gradskog menadžera Miloša Stevanovića, na terenu se već radi punom parom, pa kako najavljuje do naredne grejne sezone trebalo bi da bude završen projekat gasifikacije u Bijeljini.

I ako su poplave bile prije četiri godine još uvijek se radi na sanaciji objekata. Kod UNDP-a Bijeljina je kandidovala 50 kuća koje je neophodno graditi iznova, međutim UNDP-i je odobrio izgradnju 44 . Za dvadeset njih je obezbijeđena građevinska dozvola, a radovi na podizanju temelja za 8 kuća  počinju sutra, potvrdio je gradonačelnik Bijeljine.

Došlo je do zastoja pri eksproprijaciji zemljišta za potrebe izgradnje drinskog nasipa, s obzirom da su u toku pregovori sa mještanima sela uz Drinu, kaže Mićić, ali očekuje da će i ovaj problem biti riješen s tim da ljudi neće i ne smiju biti oštećeni. Iz posebnog dopinosa za vode skupštinskom odlukom za potrebe eksproprijacije planirana su sredstva u iznosu od 500.000 maraka, dok će iz posljenjeg kredita biti izdvojeno još toliko novca, pa problema u isplatama ljudima neće biti, napominje gradonačelnik.

Komentarišući problem na koji već neko vrijeme ukazuju poljoprivrednici iz Gornjeg Crnjelova po pitanju odluka o koncesijama na području ovog sela Mićić kaže da grad ne daje koncesije.

Jedan od gorućih problema u gradu su i psi lutalice ističe gradonačelnik, podsjećajući da su dva tendera za ovaj posao pala, ali je na kraju kaže pronađeno rješenje i ugovor sa izvođačem koji će raditi na uklanjanju pasa sa ulica je potpisan.

Najavljujući realizaciju i ostalih projekata u gradu gradonačelnik Bijeljine  kaže da će do septembra biti završeni radovi i opremanje škole na ledincima, a radova će biti i na Osnovnoj školi Knez Ivo od Semberije. Očekuje i da će do kraja godine biti završena izgradnja zgrade Centra za socijalni rad.

Društvene mreže