log in

Porodica važna za osuđena lica kao najuticajniji faktor tokom resocijalizacije /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

I pored toga što osuđenici održavaju kontakte sa porodicom tokom regularnih posjeta, telefonskih poziva i pisanih pošiljki, ideja da sa svojom porodicom provedu određeno vrijeme unutar restoranskog kompleksa u Amajlijama čini se kao najbolji vid resocijalizacije osuđenih lica koja je u velikoj mjeri emotivna i korisna ne samo za osuđenike nego i za njihove  porodice, naročito za djecu, koji uprkos  razdvojenosti od očeva zaslužuju da imaju izgrađen odnos sa oba roditelja.

Svi mališani  koji  su proveli  dan sa svojim očevima dobili su primjerak audio snimka, na kome je snimljeno kako očevi čitaju priče za djecu, iz razloga da se veza očeva i djece sačuva i nakon rastanka do ponovnog susreta.

Prema riječima, Vedrane Rakić, specijalnog pedagoga  bijeljinskog  KPZavoda, za osuđena lica porodica je jako važna kao stub oslonac na putu izgrađivanja samopoštovanja i vraćanja povjerenja u sebe i ljude koji  ih  okružuju.

Članovi osam porodica imalo je priliku da boravi sa osuđenim licima u prijatnom ambijentu restorana  „Drina“ u Amajlijama, gdje su očevi učestvovali u aktivnostima zajedno sa animatorima za igru sa djecom i proveli nešto više od dva sata sa svojim porodicama.

Društvene mreže