log in

Najbolji dječiji hor "Orlić" iz Batajnice

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Na horskom festivalu "Majske muzičke svečanosti", koji je održan u Bijeljini od 10. do 14. maja, u kategoriji dječijih horova pobijedio je Crkveno-dječiji hor "Orlić" iz Batajnice.

U kategoriji ženskih horova najbolji je bio Ansambl "Mozaik" iz Požarevca, a od muških horova ove godine se izdvojio Vokalni sastav "Libero" iz Leskovca. 

Za najbolju žensku vokalnu grupu proglašena je "Res Miranda" iz Novog Sada. 

U kategoriji pravoslavne duhovne muzike najbolji među tridesetak horova bili su Kamerni hor "Emanuel" iz Valjeva i Ženski hor "Sveta Jelena Dečanska" iz Železnika. 

U kategoriji mješovitih kamernih horova izdvojio se Ansambl "Aleksandar Nevski" iz Banjaluke, a u kategoriji mješovitih horova Pjevački zbor "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca. Grand pri pripao je Kamernom horu "Emanuil" iz Valjeva. 

Za najbolje solo pjevače proglašeni su Elena Rašković, Anđelina Ninković i Branka Panić. Najbolji folklorni ansambl je iz Istanbula. 

Festival "Majske muzičke svečanosti" ove godine je okupio 30 horova iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Turske. 

Festival je održan u sedam takmičarskih kategorija - mješoviti horovi, mješoviti kamerni horovi, crkveni horovi, muški horovi, ženski horovi, dječiji horovi i folklor. 

U okviru manifestacije održano je i takmičenje solo pjevača, kao i koncert prijateljstva gostujućih horova iz inostranstva na kojem je učestvovalo više od 1.000 horskih pjevača. 

Izvršni organizator Festivala je Srpsko pjevačko društvo "Srbadija". 

Društvene mreže