log in

Porodični trenuci ispunjeni stvaralaštvom /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Značaj didaktičkog materijala ogleda se u njegovom potencijalu da unaprijedi proces učenja, iako za vrtićke ustanove umreženo je mišljenje da nije mjesto  za sticanja znanja i te kako posjeduje najintezivnije vidove učenja kao priprema djece za osnovnoškolsko obrazovanje.

"Jedi zdravo, bravo, bravo" je didaktičko sredstvo veoma značajno za predškolski uzrast iz razloga što mališane upućuje na značaj zdrave hrane, a istovremeno navodi ih kroz igru na razvojno i misaono razmišljanje. A kao takvo je prepoznato i od strane resornog ministarstva i više puta nagrađivano.

Porodični trenuci čine značajan dio u životu svakog pojedinca i nose sa sobom neprolazne vrijednosti veznae za porodicu kao osnovnu ćeliju svakog društva. Iz tih razloga već četvrtu godinu za redom Udruženje Porodični krug organizuje aktivnosti u gradskom parku koji simbolično predstvaljaju te porodične trenutke.

I ove godine porodični trenuci organizovani su uz podršku i učešće Dječijeg vrtića Čika Jova Zmaj koji je pozvao sve mališane  i njihove roditelje da dođu u gradsku oazu kako bi se kroz igru družili i nešto novo naučili.

Tom prilikom predstavljen je i nagrađeni didaktički materijal, autora Danice Mojić, pedagoga  i  Milene Jović vaspitača.

Predstavljanje didaktičkog sredstva i organizovanje Porodičnih trenutaka realizovano je sa ciljem obilježavanja Međunarodnog dana porodice.

Društvene mreže