log in

Međunarodni sajam turizma i gastrokulture 18. i 19. maja

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Bijeljini će sutra biti otvoren deveti Međunarodni sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina-turist" koji će u naredna dva dana okupiti više od 60 izlagača iz Republike Srpske i regiona, najavljeno je iz gradske Turističke organizacije.

Sajam će prvi put biti održan na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u centru grada, dok je prethodnih godina organizovan u Etno-selu Stanišići i hotelu "Drina" u Bijeljini. 

Za predstavljanje turističkih potencijala Srpske i zemalja regiona namijenjeno je više od 500 metara kvadratnih besplatnog izlagačkog prostora. 

Prvog i drugog dana sajma predstaviće se turističke organizacije, turističke agencije, banje i klimatska lječilišta, ugostiteljski objekti, privredni subjekti i proizvođači zdrave hrane svojim promotivnim materijalom. 

Drugog dana sajma predviđeno je da ugostiteljski objekti i proizvođači zdrave hrane predstave svoju nacionalnu kuhinju. 

Tokom oba sajamska dana stručni žiri, u kojem će biti predstavnici turističkih organizacija, izabraće najbolje izlagače u 10 kategorija. 

Biće proglašena najuspješnija turistička promocija i promocija nacionalne kuhinje, najuređeniji izlagački prostor iz oblasti turizma i ugostiteljstva, najbolji promotivni materijal i najposjećeniji štand. 

Na sajmu će biti izabrane i najbolje predstavljanje turističke agencije, prijatelji sajma iz Republike Srpske i iz inostranstva, kao i najuređeniji štand iz oblasti ručnih radova. 

Svečano otvaranje sajma najavljeno je za 12.00 časova. 

Društvene mreže