log in

Nastavak podrške raseljenim licima u Bijeljini

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš najavio da će Ministarstvo u skladu sa raspoloživim sredstvima nastaviti da pruža podršku raseljenim licima u Bijeljini koja su odlučila da ostanu na prostoru ovog grada.

Na sastanku sa predsjednikom Udruženja raseljenih lica "Odlazak" iz Bijeljine Stjepanom Mićićem, Čordaš je istakao da su Programom rješavanja problema raseljenih, izbjeglica i povratnika u ovoj godini predviđena sredstva za interno raseljena lica, održivost povratka i rad udruženja. 

Čordaš je upoznao Mićića sa projektima koji su tokom prethodnih godina realizovani na prostoru grada Bijeljina, a koje je finansiralo Ministarstvo. 

Na sastanku je razgovarano i o dinamici realizacije Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a Mićić je naglasio da veliki broj ljudi čeka završetak ovog projekta, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Riječ je o raseljenim licima koja su u Bijeljinu došla iz Federacije BiH i koja očekuju da im se putem ovog projekta obezbijede trajna stambena rješenja u sadašnjem mjestu boravka da bi se u potpunosti integrisali u ovu lokalnu zajednicu. 

Mićić je zahvalio Čordašu na dosadašnjem zalaganju za rješavanje problema izbjeglih i raseljenih lica, kao i pomoći koju je do sada Ministarstvo pružalo u radu udruženja. 

Sagovornici su saglasni da je saradnja nadležnih institucija i nevladinih organizacija veoma značajna u rješavanju problema raseljenih. 

Oni očekuju da će dosadašnja uspješna saradnja Ministarstva i Udruženja biti nastavljena i u budućnosti.

Društvene mreže