log in

Obilježena krsna slava gradskih preduzetnika - Spasovdan /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradsko zanatsko-preduzetničko udruženje Preduzetnik koje je prošle godine obilježilo 110.  godina rada, danas je uz prisustvo mnogobrojnih gostiju proslavilo Krsnu slavu – Vaznesenje Gospodnje, Spasovdan, tim povodom domaćin slave  Milorad Stević  istakao je  da Udruženje Preduzetnik , uprkos teškom vremenu,neumorno se  zalaže  za bolji položaj zanatsko-preduzetničke djelatnosti na području grada.

Bijeljina je oduvijek raspolagala sa značajnim brojem zanatlija, iz tih razloga, čini se sav napor od strane lokalne zajednice koja dugo godina  sarađuje sa Udruženjem Preduzetnik,  da usled modernizacije poslovanja sačuva prostor i  za zanatsku djelatnost, naglasio  je ovogodišnji kum slave, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Bijeljinski preduzetnici se u poslovanju susreću za brojim problemima, među kojima su najveći nelojalna konkurencija, rad na crno, nedostatak obrazovane radne snage i plaćanje poreza i doprinosa na početku poslovanja. Međutim, postoje određene novine koje idu na ruku našim preduzetnicima, a tiču se  oslobađanja od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena tokom prve godine, kao i  oslobađanje  od plaćanja ove takse zanatlija koji se bave starim zanatima

Društvene mreže