log in

Sutra bogat program za "Noć muzeja"

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Muzej Semberije u Bijeljini se trinaesti put pridružuje evropskim muzejima sa bogatim programom pripremljenim za Noć muzeja - 19. maja, najavljeno je iz Muzeja.

U najavi se navodi da je Noć muzeja jedinstven umjetnički spektakl koji se realizuje u preko 3.000 muzeja u više od 30 evropskih zemalja. 

Sutrašnji program u 17.00 časova počinje edukativnom radionicom za djecu i roditelje "Ispod krošnje baobaba" tokom koje će učesnicima na zanimljiv način biti prikazane tehnike pravljenja maski i vještine oslikavanja i ukrašavanja pećina. 

Noć muzeja nastavlja se koncertom učenika Osnovne muzičke škole "Kornelije Stanković" u 19.10 časova, a u 20.00 časova biće otvorena izložba fotografija Vere Radošević koje su nastale tokom njenog boravka u Angoli. 

Radoševićeva je politikolog, a u Angoli je živjela od 2014. do 2016. godine i bavila se humanitarnim radom u sirotištima Luande. 

Umjetnički program nastavlja se koncertom Dječijeg hora "Srbadija" u 20.15 časova. 

U Noći muzeja posjetiocima u Bijeljini je organizovan i "Kutak za ruski trenutak" gdje će stihove govoriti polaznici kurseva ruskog jezika u gradu. 

Za 21.00 časova najavljen je koncert proslavljenog bijeljinskog hora "Srbadija", nakon toga i scenski prikaz u izvođenju trupe Teatar Ubuntu, kao i kviz za posjetioce. 

Ulaz na sve organizovane sadržaje u Muzeju Semberije u Noći muzeja je besplatan.

Društvene mreže