log in

Otvoren dvodnevni Sajam turizma "Bijeljina-turist" /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Značaj manifestacije Bijeljina Turist ogleda se, prema riječima ministra Gluhakovića, u sve većoj prepoznatljivosti  grada Bijeljina što je glavni pokazatelj I za neredni period na koji način  treba da  se potencijali Semberije u što većoj mjeri iskoriste.

RS može se predstaviti prevenstveno banjskim potencijalom, zatim planinskim I vjerskim turizmom. A da je to najtraktivnije u Srpskoj pokazuje I broj posjeta koji raste iz godine u godinu, jer turisti sa strabe najviše cijene naše banje, vjerske komplekse I planinski centar Jahorinu.

Bijeljina u geografskom smislu zaista predstavlja kapiju RS, iz razloga što veliki broj gostiju upravo uđe u Srpsku kroz bijeljinsku regiju. Na taj način treba je značajno promovisati u turističkom smislu ali I manifestacije poput, Bijeljina Turist.

Na ovogodišnjem  sajmu  predstavljaju se brojne  turističke organizacije, agencije, banje, privredni subjekti, proizvođači zdrave hrane...A za predstavljanje turističkih potencijala RS-a i zemalja regiona obezbijeđeno je više od 500 kvadratnih metara besplatnog izlagačkog prostora.

U obraćanju izlagačima i posjetiocima sajma gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je značaj sajmova i privatnog preduzetništva u gradu, kao i sve veći udio od turizma u razvoju ovoga kraja.

Deveti međunarodni sajam turizma i gastrokulture Bijeljina-turist okupiće danas I sutra više od 60 izlagača iz Republike Srpske i zemalja regiona. Sajam se  po prvi put biti održava  na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u centru grada, nakon što je prethodnih godina organizovan u etno-selu Stanišići i hotelu Drina u Bijeljini.

Društvene mreže