log in

Ugljevik: Radnici u kulturi obilježili krsnu slavu - Sveti Ćirilo i Metodije

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar za kulturu "Filip Višnjić" u Ugljeviku proslavio je danas krsnu slavu Sveti Đirilo i Metodije u godini u kojoj obilježava i jubilarnih 10 godina rada ove ustanove kulture.

"Svih proteklih godina organizovali smo više od 500 događaja i zastupili sve segmente kulturnog života - pozorišne predstave, izložbe i književne večeri, koncerte svih žanrova muzike, kao i u izdavačkoj djelatnosti", rekao je direktor Centra za kulturu Predrag Vujević. 

On je podsjetio da je ugljevički Centar za kulturu organizator Likovne kolonije, u saradnji sa Misijskim fondom Eparhije zvorničko-tuzlanske, u okviru koje se održava i škola slikanja za najmlađe sugrađane, te da u Centru za kulturu djeluje i škola glume. 

Prema njegovim riječima, prioritet ove ustanove kulture za naredni period je izrada replike rodne kuće čuvenog pjesnika i guslara Filipa Višnjića u Gornjoj Trnovi. 

Vujević je dodao da je Filip Višnjić simbol ovoga kraja. 

On je pohvalio saradnju Centra za kulturu u Ugljeviku sa svim domaćim ustanovama kulture, kao i njihovu međunarodnu saradnju. 

"Sa Građanskom školom iz Švedske organizovali smo besplatnu školu jezika i niz drugih projakata, a naša namjera je da širimo međunarodnu saradnju, posebno sa našom maticom Srbijom", rekao je Vujević. 

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić čestitao je krsnu slavu zaposlenim u kulturi u ovoj opštni i rekao da je Centar za kulturu "Filip Višnjić" ponos Ugljevika.

Društvene mreže