log in

"Ključ bolnice" uručen direktoru Instituta Dedinje Milovanu Bojiću /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini Siniša Maksimović uručio je juče "ključ bolnice" direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu Milovanu Bojiću i na simboličan način izrazio zahvalnost kolegama na saradnji koja je značajno unaprijedila zdravstveni sistem Republike Srpske.

"Naša saradnja sa Dedinjem traje dugo godina, na zadovoljstvo zaposlenih i pacijenata, a intenzivna je od septembra 2014. godine kada je u bijeljinskoj bolnici plasiran prvi stent, što je početak značajnog napretka zdravstvenog sistema Republike Srpske", rekao je Maksimović. 

Prema njegovim riječima, od tada se u bijeljinskoj bolnici godišnje uradi 800 pacijenata i blizu 1.000 procedura, a 60 odsto tih pacijenata dolazi sa područja izvan bijeljinske regije. 

"To nisu samo brojke, to su spašeni životi, zahvaljujući saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje, koji su kao braća pomogli ovoj zdravstevnoj ustanovi i najbolji rezulat toga je zadovoljstvo naših pacijenata", istakao je Maksimović. 

On je poručio da se ljekari u Bijeljini i širom Republike Srpske trude da to uvaženim kolegama sa Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje vrate na najbolji način - učeći od najboljih. 

"Dedinje je ustanova koja pomaže Republici Srpskoj na najbolji način, a svojim iskustvom će nam pomoći da pronađemo još elemenata kojim ćemo unaprijediti zdravstveni sistem u Srpskoj", kaže Maksimović. 

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milovan Bojić rekao je novinarima da je u posjeti bijeljinskoj bolnici "prvi sastav tima Dedinja", Insituta koji je uvažen u evropskim razmjerama, kako bi sa kolegama razmotrili niz mogućnosti da se dosadašnja dobra saradnja učini još djelotvornijom. 

"Želimo da unapređujemo i razvijamo saradnju sa kolegama iz Republike Srpske i time u sferi medicine damo najbolji mogući impuls da Sporazum o paralelnim i specijalnim vezama funkcioniše, jer mi smo jedan narod", poručio je on. 

Bojić je rekao da je fasciniran bijeljinskom bolnicom i da odavno nije vidio uređeniju zdravstvenu ustanovu, te uz pohvale njenom rukovodstvu najavio da će na ovom primjeru da nauče kako pažnja dobrog domaćina doprinosi da kuća bude još bolja. 

On je najavio skori početak izgradnje veličanstvenog objekta Dedinja dva u Beogradu i istakao da će u njemu biti postavljena svemirska medicinska tehnologija i zaposleno dvadesetak najeminentnijih i najperspektivnijih ljekara iz sfere kardiovaskularne medicine. 

Bojić je rekao da su na Institutu Dedinje proteklih osam mjeseci uveli sedam novih procedura kakvih nije bilo u srpskoj medicini, a ove će godine prvi u Evropu uvoditi neke nove procedure i nove tehnlogije. 

"Pozivam lekare u Republici Srpskoj da budu deo tog tima, da učestvuju u stvaranju medicinske istorije Dedinja koje je nedavno proslavilo 40 godina rada, zajedno sa našim pacijentima koji sa presađenom jetrom i srcem žive proteklih 25 godina, što je impozantno", ocijenio je Bojić. 

U delegaciji koja je juče posjetila bijeljinsku bolnicu bio je i akademik Miodrag Ostojić, najveći srpski kardiolog svih vremena i član najužeg rukovodstva Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

Društvene mreže