log in

Postignut dogovor sa nezadovoljnim sportskim klubovima? /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković i gradski menadžer Miloš Stevanović održali su danas sastanak sa predstavnicima sportskih klubova nezadovoljnih raspodjelom budžetskih sredstava za sport.

Gradski menadžer Miloš Stevanović pojasnio je da zbog upravno-pravnih prepreka nije bilo mogućnosti da se na sjednici Skupštine Grada, održanoj 24. maja ove godine, predlože amandmani u kojima bi bili uvršteni zahtjevi nezadovoljnih sportskih klubova i dati na glasanje odbornicima.

- Na današnjem sastanku donijeli smo zaključke koji su održivi i koji su doneseni dogovorom. Prvi je da se do kraja ove kalendarske godine koristi budžetska rezerva na bazi koje će se nezadovoljni klubovi nagrađivati po ad hok principu, odnosno na osnovu uspjeha koji se budu ostvarivali. Na taj način sportski klubovi će u ovoj godini moći premostiti eventualni finansijski nedostatak. S obzirom na veliki broj primjedbi od strane sportskih klubova, na Pravilnik koji definiše raspodjelu sredstava, donesen je i zaključak da se ovaj Pravilnik u potpunosti ukine i donese novi, ili da se postojeći promjeni - naveo je gradski menadžer, najavljujući da će se formirati radno tijelo koje će se baviti tim Pravilnikom, a koje će činiti predstavnici Savjeta za sport, Odjeljenja za društvene djelatnosti, klubova koji su zadovoljni raspodjelom sredstava, uključujući i klubove koji su nezadovoljni.

On je pojasnio da uvijek postoje nezadovoljni, bez obzira koliki je iznos budžetskih sredstava i da je cilj Gradske uprave da se postigne kompromis.

Stevanović je oštro osudio bilo kakvo manipulisanje djecom, bez obzira u kom su klubu, te istakao da Gradska uprava neće dozvoliti takve manipulacije nikome.

Branimir Đokić, predsjednik Košarkaškog kluba „Feniks" je naveo da su nezadovoljni sportski klubovi dostavili Gradskoj upravi zahtjev s ciljem predlaganja amandmana na prethodnoj sjednici, te da taj amandman nije uvršten u dnevni red.

- Izvinjavam se predsjedniku Skupštine Grada Slaviši Markoviću zbog moje prethodne izjave da nije tačno da amandman nije bio na dnevnom  redu, jer nam je predsjednik danas dokumentovao da je to zaista bilo tako - naveo je Đokić.

Predsjednik Skupštine Grada Slaviša Marković prihvatio je izvinjenje i naveo da lokalni parlament nije prevario sportske klubove.

- Sportski klubovi su trebali da dostave zahtjeve gradskom menadžeru i resornom odjeljenju i da se onda predloži amandman, ali taj amandman se nije našao na dnevnom redu, jer se nacrt rebalansa budžeta nije mogao mijenjati u skladu sa saglasnošću koju je dalo Ministarstvo finansija - naveo je Marković, dodajući da Pravilnik ima dosta manjkavosti i da su izmjene neophodne.

On je pojasnio da je budžetska rezerva ograničena, ali da će nezadovoljni sportski klubovi dobiti određeni dio sredstava u skladu sa ovogodišnjim zaslugama i uspjesima.

Član Savjeta za sport Darko Mitrić naveo je da je na današnjem sastanku zaključeno da nije bilo kršenja Pravilnika od strane Savjeta za sport.

- Pravilnik zahtjeva određene izmjene i zajedno ćemo formirati Komisiju kako bismo prevazišli probleme. Svi smo na strani sporta u Bijeljini i želja nam je da razvijamo sport u našem Gradu i na taj način brinemo o našoj djeci - istakao je Mitrić.

Današnjem sastanku je prisustvovao i predsjednik Savjeta za sport Ognjen Đuka.

Društvene mreže