log in

Nedjelja dobrih stvari /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradski menadžer Miloš Stevanović predstvio je danas kampanju „Nedelja dobrih stvari" koja će simbolično biti sedmica u kojoj će Gradska uprava promovisati mlade talentovane ljude i pružiti im podršku, a u narednim danima biće organizovan i veliki broj događaja s ciljem unapređenja društvenog, kulturnog i privrednog života u Gradu.

- Ova sedmica je počela otvaranjem novog objekta škole na Ledincima i u narednim danima očekuju nas i druga lijepa i korisna dešavanja, zbog čega smo ovu sedmicu nazvali „Nedeljom dobrih stvari" - najavio je gradski menadžer Miloš Stevanović.

On je danas ugostio učenike Gimnazije „Filip Višnjić" koji će pohađati programe Istraživačke stanice „Petnica", kao i učenike koji će učestvovati na međunarodnim takmičenjima.

- Neki od đaka, koje smo danas ugostili u Gradskoj upravi, će pohađati seminare u Petnici, dok će neki predstavljati naš Grad na takmičenjima iz matematike, fizike, biologije, geografije i njemačkog jezika. Gradska uprava želi da posveti veću pažnju ovim mladim talentima, koji mogu mnogo da doprinesu razvoju i napretku našeg Grada u budućnosti - istakao je Stevanović.

Direktor Gimnazije „Filip Višnjić" Vladimir Šavija istakao je da je ovo dobar način da se promovišu mladost i talenat gimnazijalaca.

- Ovo su djeca koja ne traže medijsku pažnju, već podršku za ono što rade i za uspjehe koje postižu - naveo je Šavija.

Gradski menadžer je najavio i da će sutra Bijeljinu posjetiti njemački ambasador u BiH Kristijane Hohman i da će tom prilikom, na upotrebu zvanično biti predati plastenici u kojim će prvo socijalno preduzeće na ovom području proizvoditi povrće.

- Gradska uprava je zahvalna Udruženju građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin" koje radi na stvaranju okruženja za održivi razvoj, namijenjen prije svega za građane osjetljivih socijalnih kategorija, kao i za građane romske nacionalnosti - istakao je Stevanović.

Predsjednik „Otaharina" Dragan Joković naveo je da je socijalno preduzeće značajnim sredstvima podržala njemačka Vlada preko Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ).

U Gradskoj upravi predstavljena je i osvajačica zlatne medalje na Međunarodnom takmičenju „Kup Varne" u Bugarskoj Elena Mikić iz Džudo kluba „Panteri".

- Na takmičenju je učestvovalo 500 takmičara iz pet zemalja, a mi smo bili jedini učesnici iz BiH. Mihajlo Jovanović je osvojio drugo mjesto, dok je treće mjesto zauzeo Nikola Nešković, a osvojili smo i dva peta mjesta - naveo je trener ovog Džudo kluba Vlado Đokić.

Gradski menadžer je naveo da će u Bijeljini uskoro biti otvoreno 50 novih radnih mjesta za žene u privatnom maloprodajnom lancu.

Takođe, on je najavio da će 23. juna u Bijeljini biti održan rok koncert grupe „Grim", kao i da će sredinom ove sedmice bidi održana dva prijema - za privrednike koji redovno plaćaju porez, odnosno, za djecu sa posebnim potrebama.

- Na prijemima ćemo na jednom mjestu imati i predstavnike svih vjeroispovjesti, te ćemo na taj način poslati i poruku mira i zajedništva - istakao je gradski menadžer.

Društvene mreže