log in

Upisati ono što voliš ili ono što moraš /VIDEO/

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pred budućim srednjoškolcima stoji teška odluka kako odabrati buduće zanimanje, da li upisati strukovnu srednju školu ili je gimnazija prava škola za njihovo obrazovanje.

Ono što je novitet od nove školske  godine jeste  novi smjer frizera u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, tako da se po svemu sudeći zanat vraća na velika vrata.

Međutim, u Tehničkoj školi Mihajlo Pupin mogu da se pohvale novom opremom i kvalitetnom praksom za drvoprerađivački smjer koji je prepoznat kao oslonac i dobar izvor strukovne radne snage za domaće preduzetnike, u tom projektu veliku pomoć im je pružila Gradska uprva, na čiju inicijativu je i pokrenut projekat Prilika Plus.

Iako je imala dobru i preko potrebnu najmeru da uvede novi smjer, bijeljinska Gimnazija Filip Višnjić ipak će ove godine budućim srednjoškolcima ponuditi samo dva smjera, društveno- jezički i opšti, a  kao i prethodnih godina planira da oformi osam odjeljenja.

Učenici Ekonomske škole iako do sad nisu imali praktičnu nastavu van školske ustanove ipak sve ove godine uspješno na časovima stručnih predmeta realizuju virtuelnu praksu koja podržava rad realnih preduzeća. A sudeći prema riječima direktora ove srednjoškolske ustanove Duška Đurića u planu je i obavljanje prakse u nekoj od domaćih  firmi.

U šest srednjih škola u Bijeljini u  ponedjeljka, 11. juna, počeo je upis planiranih 1.100 učenika. Prema planu za narednu školsku godinu ,u srednje škole biće  oformljena  43 odjeljenja.  Podsjećamo da je osnovno obrazovanje u 12 bijeljinskih škola u ovoj je generaciji završilo 1.029 đaka.A prvi upisni rok u srednje škole trajaće  od 11. do 22. juna, a drugi je od 2. do 13. jula.

Opširnije večeras od 20 časova u emisiji Aktuelno

Društvene mreže